Gratis Verzekerd Verstuurd
Binnen 1 dag Bezorgd
Fysieke Winkel in Purmerend
Sinds 2005
Klantenservice

Bij Blinckers Jewels & Watches draait alles om tevreden klanten. Mocht het onverhoopt voorkomen dat er iets niet in orde is met jouw bestelling, product of onze dienstverlening dan horen wij dit graag!

 

Klachtenafhandeling

Je kunt jouw klacht per e-mail richten aan onze Klantenservice via [email protected]. Wij reageren gewoonlijk binnen 1 week (uiterlijk binnen 14 dagen) met een inhoudelijke reactie op de klacht.

Heb je vragen met betrekking tot een klacht? Dan kun je ons telefonisch bereiken op 0299-415 371

Stuur je jouw klacht liever per brief? Dat kan naar:

Blinkers Jewels & Watches
t.a.v. Klantenservice
Willem Eggertstraat 5
1441 CH Purmerend

Wordt de klacht niet tot jouw tevredenheid opgelost door Blinckers dan jij je wenden tot de Geschillencommissie Thuiswinkel, voor meer informatie hierover www.sgc.nl

Tevens kan je jouw klacht voorleggen aan de Geschillencommissie via het Europees ODR Platform (http://ec.europa.eu/consumers/odr/)

 

Omruilservice en herroepingsrecht

Niet tevreden met je aankoop? Geen probleem, je kunt het artikel binnen 14 kalenderdagen retourneren of ruilen.

 

Consumenten hebben het recht op herroeping bij levering van diensten resp. verkoop op afstand. Toch merken wij bij Blinckers Jewels & Watches dat er verwarring kan ontstaan over de rechten die je als consument heeft. Hieronder geven wij je daarom een uitleg van het herroepingsrecht.

Artikel 6a - Herroepingsrecht bij levering van producten

Bij producten:
1.    De consument kan een overeenkomst met betrekking tot de aankoop van een product gedurende een bedenktijd van minimaal 14 dagen zonder opgave van redenen ontbinden. De ondernemer mag de consument vragen naar de reden van herroeping, maar deze niet tot opgave van zijn reden(en) verplichten.
2.    De in lid 1 genoemde bedenktijd gaat in op de dag nadat de consument, of een vooraf door de consument aangewezen derde, die niet de vervoerder is, het product heeft ontvangen, of:
a.    als de consument in eenzelfde bestelling meerdere producten heeft besteld: de dag waarop de consument, of een door hem aangewezen derde, het laatste product heeft ontvangen. De ondernemer mag, mits hij de consument hier voorafgaand aan het bestelproces op duidelijke wijze over heeft geïnformeerd, een bestelling van meerdere producten met een verschillende levertijd weigeren.
b.    als de levering van een product bestaat uit verschillende zendingen of onderdelen: de dag waarop de consument, of een door hem aangewezen derde, de laatste zending of het laatste onderdeel heeft ontvangen;
c.    bij overeenkomsten voor regelmatige levering van producten gedurende een bepaalde periode: de dag waarop de consument, of een door hem aangewezen derde, het eerste product heeft ontvangen.

 

Uitleg herroepingsrecht

Tijdens de 14 kalenderdagen bedenktijd heb je als consument het recht om de zaak te beoordelen en te proberen zoals je dat normaal gesproken ook in de winkel zou mogen. Dat betekent in het algemeen dat je het geleverde product ook zal mogen uitpakken en zo nodig bekijken zoals je dat in de winkel ook zou mogen. Zolang je als klant echter nog niet besloten hebt het product te houden, mag je het product niet gebruiken!

Voorbeeld
Een wasmachine mag men bekijken maar men mag er geen wasjes mee draaien. Een horloge of ketting mag men passen, maar men mag deze niet de gehele dag omhouden.
Je mag het product slechts in die mate uitpakken voor zover dat nodig is om te kunnen beoordelen of je het product wenst te behouden.

 

Gebruik maken van jouw herroepingsrecht

Wil je gebruik maken van jouw herroepingsrecht dan doe je dat door terugzending van het product binnen de bedenktijd van 14 kalenderdagen of door het sturen van een verklaring (of het onderstaande modelformulier) gericht aan de verkoper binnen de bedenktijd van 14 kalenderdagen.

 

Kosten in geval van herroeping

Indien je gebruik maakt van het herroepingsrecht, komen ten hoogste de kosten van terugzending voor jouw rekening. Ontvangen wij de producten in goede staat retour, dan storten wij het aankoopbedrag (inclusief verzendkosten) zo spoedig mogelijk maar uiterlijk binnen 14 dagen na herroeping van de overeenkomst, of binnen 14 dagen na ontvangst van het retourpakket (wanneer je de overeenkomst niet vooraf hebt ontbonden) terug. De terugbetaling wordt gedaan middels dezelfde betaalmethode als waarmee je hebt betaalt. Het annuleren of actief weigeren van een bestelling is kosteloos. Heb je een pakket eenmaal geaccepteerd bij de postbode, dan zijn de verzendkosten bij een retourzending voor jouw rekening.

Verkeren de producten niet in 'nieuw' staat, met als gevolg dat we deze niet direct opnieuw ter verkoop aan kunnen bieden in onze webshop, dan nemen we contact met je op over de afhandeling. In dat geval is het mogelijk dat er kosten voor de waardevermindering in rekening worden gebracht.

 

Product en verpakking in oorspronkelijke staat

Indien je een product bestelt en je bent er niet zeker van dat je het product wilt houden, raden wij je aan voorzichtig om te springen met het product en de verpakking. Indien je namelijk wel gebruik maakt van jouw herroepingsrecht dien je als consument het product en de verpakking zo veel als redelijkerwijs mogelijk, het product en de verpakking in de oorspronkelijke staat bij ons aan te leveren.

 

Klantenservice

Mocht je vragen hebben over het herroepingsrecht, dan kun je jouw vraag telefonisch of per e-mail richten aan onze Klantenservice. Voor vragen over het retourneren van je producten kan je kijken op Omruilservice.Blinckers Jewels & Watches
t.a.v.: Garantie en Retour
Willem Eggertstraat 5
1441 CH Purmerend

 

Download het Blinckers Jewels & Watches herroepingsrecht formulier hier.

 

Modelformulier voor herroeping

(dit formulier alleen invullen en terugzenden wanneer je de overeenkomst wilt herroepen)

a. Aan: [ naam ondernemer]

[ geografisch adres ondernemer]

[ faxnummer ondernemer, indien beschikbaar]

[ e-mailadres of elektronisch adres van ondernemer] 

  

b. Ik/Wij* deel/delen* u hierbij mede, dat ik/wij* onze overeenkomst betreffende

de verkoop van de volgende producten: [aanduiding product]*

de levering van de volgende digitale inhoud: [aanduiding digitale inhoud]*

de verrichting van de volgende dienst: [aanduiding dienst]*,

herroept/herroepen*      

c. Besteld op*/ontvangen op* [datum bestelling bij diensten of ontvangst bij producten]  

d. [Naam consumenten(en)]

e. [Adres consument(en)]

f. [Handtekening consument(en)] (alleen wanneer dit formulier op papier wordt ingediend)  

 *Doorhalen wat niet van toepassing is of invullen wat van toepassing is.

Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »